İskelede Güvenliğin Önemi

Güvenlikli iskele, iskele kiralama hizmetleri sunan Hayat İskele Blog’dan “iskelede güvenlik” adlı yazımızda sizlere güvenlikli iskele ile iş güvenliği arasındaki bağlantıyı aktaracağız.

İş güvenliğinin son yıllarda sıklıkla gündemimize gelmesi, planlama ve tehlike önleyici faaliyetlerin bu denli sıklıkla anılması, en riskli sektörlerden birisi olan iskele sektöründe de oldukça önemli gelişmeler yaşanmasına sebep olmuştur. İnşaat sektörü ne kadar önlem alınırsa alınsın risklerin en yüksek olduğu sektörlerin başında gelmesi sebebiyle iskelesinden işçi güvenliğine, baretlerden çelik burunlu kişisel koruyucu donanımlara kadar özenle takip ve teftişi yapılması gereken bir sektör olmaktan kurtulamayacaktır. Yüksekte çalışma risklerinin getirdiği iskele sorunları ve risklerinin önüne geçilmesi için ülkemizde son yıllarda Avrupa ve Dünya standartlarına uygun güvenlikli iskele çeşitleri kullanılmaya başlamıştır.

Yüksekte Çalışmada Güvenlikli İskelenin Önemi

Güvenlikli iskele, yüksekte çalışma faaliyetlerinde olmazsa olmaz ekipmanlar içinde yer almaktadır. Güvenlikli iskele sayesinde sektörde rakiplerinizden iş güvenliği ve çalışma hızı noktasında bir adım daha öne geçebilirsiniz. Güvenlikli iskele çeşitleri, rahat hareket edebilme kabiliyeti, güvenli dış cephe çalışma ortamı ve hızlı iş süreci noktasında sizlere avantaj sağlayacaktır.